KONUŞMA KONULARI
Şeytan Üçgeni: Aşk, Evlilik ve Sadakatsizlik
Evlilik Dansı: Anlamlı Bir Evliliğin Devamını Ne Sağlar?
İlişkide Erkek ve Kadınlar: Farklar ve Benzerlikler (Erkekler Mars’tan, Kadınlar Venüsten mi?)
Mutluluk: Aranarak bulunan mı? Olunan mı?
Belirsizlikle Barışmak Kaygı ve Endişeyi Yönetmek-Korona Günlükleri
Iskaladığımız ya da Fark etmediğimiz Yanlarıyla Yaşamımızın İçindeki Depresyon
Stres, Kaygı ve Endişeyi Anlamak
İyi Ebeveynlik ve Mutlu Çift Olmak
Değişen Dünya ve Kaybolan Değerler
Bilinmeyen Yanları ile Bireysel ve Toplumsal Travmalar
Panik ve Takıntıları Yönetmek ve Geride Bırakmak
Sadakatsizlik Sonrası Güven Üzerine Kurulu Bir İlişki Yeniden Kurulabilir mi?
Takıntılar ( Obsesyonlar) ve Takıntıları Yönetmek
Affetmek
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda uzmanlık öğrenciliğine başlamıştır. Avrupa Konseyi bursu kazanarak İngiltere’de “Toplum (Community) Psikiyatrisi” ve “Ruh sağlığı hizmetlerinin yapılandırılmasında değişik modeller” konularında çalışmıştır. 1986-88 yılları arasında British Council bursiyeri olarak gittiği Londra Psikiyatri Enstitüsü’nde (Kings College) “davranış tedavileri”, “cinsel işlev bozuklukları-seks terapileri”, “evlilik terapileri” ve “kaygı bozuklukları” alanlarında eğitim almıştır.
1992 yılında Psikiyatri Doçenti ünvanını almıştır. Doçentlik sonrasında çalışmalarını özellikle “Kognitif(Bilişsel) ve Davranış Terapileri”, “Cinsel İşlev Bozuklukları” ve “Evlilik Terapileri” ve “Kaygı Bozuklukları” konularında yoğunlaştırmış ve 1996 yılında Kognitif ve Davranış Terapileri Derneği’nin Kurucu Başkanlığını, 1998 yılında ise Cinsel Eğitim, Tedavi ve Araştırma Derneği’nin kurucu üyeliğini yapmıştır. Halen Kognitif ve Davranış Terapileri Derneği’nin başkanlığını yapmaktadır.
Türkiye Psikiyatri Derneği “Aile ve Çift Terapileri” ve “Bilişsel Davranış Terapileri Çalışma Birimi”’nin koordinatörlüğü görevlerini yürütmüştür. Ruh sağlığı alanında “kanıta dayalı terapiler” arasında saygınlığı en üst düzeyde olan kognitif ve davranış tedavilerinin ülkemiz içinde tanıtımı ve kuruculuğunu yapmış ve halen hem ülkemizde hem de dünyanın çeşitli ülkelerinde bu tedavilerin etkin bir biçimde kullanılması doğrultusunda eğitimler vermektedir.
2000 yılında Avrupa Davranış ve Kognitif Terapiler Birliği (EABCT) başkanı seçilmiştir. Dr. Sungur İngiliz Psikoterapiler Birliği ve İngiliz Davranış ve Kognitif Terapiler Birliği tarafından “kognitif-davranışçı terapist” olarak akredite edilmiştir. Amerikan Kognitif Terapi Akademisi (Beck Akademisi) kurucu üyelerinden olup, aynı akademinin diplomatı ve sertifiye edilmiş eğitici ve süpervizörlerinden biridir. 2017 yılında Merkezi ABD’de olan “Uluslararası Kognitif Terapiler Birliği” (IACP)nin Amerikan kökenli olmayan ilk başkanı olmuştur. 2018 yılında “Avrupa Seksoloji Federasyonu” bir sonraki dönem başkanı seçilmiştir. Halen Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.