KONUŞMA KONULARI
Mutluluk Mutfakta
Aşk Karın Doyurur
Yumurta Nasıl Kırılır
Elimin Hamuruyla
Yemek Aşkına
Sosyal Bilimler ve İşletme eğitiminin ardından uzun yıllar reklam yazarlığı ve prodüksiyon yaptıktan sonra tutkusunun peşinden giderek profesyonel aşçılık eğitimi aldı. Ardından New York’taki Annisa isimli Michelin yıldızlı restoranda stajını yaparak Türkiye’ye döndü. Türkiye’de bir yandan mesleğini icra ederken diğer yandan çeşitli markalar için tarifler geliştirdi, yemek videoları çekti, yemekle ilgili skeçler yazıp oyunculuk yaptı.
2015 yılında ortağı Tülin Bozüyük’le beraber açtığı Lokanta Armut’ta yılın şefi ödülüne aday gösterildi. 2017 yılında kendisinin hazırlayıp sunduğu programla Kanal D ekranlarında yer aldı. 2017 ve 2018 yıllarında Yeditepe Üniversitesi Dişçilik Fakültesinde Gastronomi Tarihi isimli seçmeli dersin öğretmenliğini yaptı. Tarifleri birçok yerli ve yabancı dergi/gazetede yayınlanan Burak Zafer Sırmaçekici halen gastronomi alanında danışmanlık ve öğretmenlik yapmaya devam ediyor.