Header Image

Burak Göral

Film Eleştirmeni, Yazar, Senarist

KONUŞMA KONULARI

Senaryonun Temelleri (Senaryo Eğitimi)

Neden Bazı Filmler Daha İyidir? (Film Kulübü)

Hayata Karşı Motivasyon Arttırıcı Filmler

Çocuklar İçin Film Seçme Rehberi (Çocuklara Mutlaka İzletilmesi Gereken 50 Film)

Ebeveynler İçin Medya Kullanma Tavsiyeleri

İstanbul doğumlu Burak Göral, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olmasına rağmen hep sinemanın içinde olmayı seçen bir film eleştirmeni/gazeteci/yazar/senarist.

1994 yılından itibaren Göral, Sinema Dergisi, Milliyet – ek yayınlar, Esquire dergisi, Yeni Yüzyıl – Café Pazar, Cumhuriyet, Posta ve Sözcü gibi gazete ve dergilerde düzenli olarak film eleştirisi ve sinema yazıları kaleme aldı. 3 sene boyunca DVD+ adlı sinema dergisinde Genel Yayın Yönetmenliği yaptı.

Göral’ın yayımlanmış 4 sinema kitabı, çekilmiş 3 sinema filmi senaryosu bulunmaktadır… Film eleştirmenliğini çeşitli yayınlarda sürdürürken film ve tiyatro senaryoları yazmaya devam etmektedir.

Müjdat Gezen Kültür Merkezi Sinema Okulu’nun ardından, Zeynep Atakan’ın YAPIMLAB’ında senaryo eğitmenliğini sürdürmektedir.  

Proje bazında senaryo danışmanlığı/doktorluğu yaparken kendi adına açtığı Senaryo Atölyesi’nde de senaryo yazımı konusunda ‘workshop’lar düzenlemektedir..

SİYAD, SENARİSTBİR ve TÜRSAK üyesidir…

Filmografi:

2005 – Gece 11.45 (Yönetmen: Ercan Durmuş)

2011 – Beni Unutma (Yönetmen: Özer Kızıltan)

2013 – Bu İşte Bir Yalnızlık Var (Yönetmen: Hakan Ketche)

Kitaplar:

2002 – Dostlarım Al Pacino ve Sadri Alışık

2003 – Hollywood

2008 – Neden Bazı Filmler Daha İyi?

2019 – Çocukla Sinema: Çocuklarınız İçin Film Seçme Rehberi