Konuşmacı

Gastronomi Uzmanı, Gazeteci, Kitap Yazarı, Podcaster

Hülya MERAL

  • Gastronomi ve Gastroekonomi

  • Tarım Nereye? Tarım Yaşamımızı Nasıl Etkileyecek?

  • 360 Derece Sürdürülebilirlik: Tarımdan Finansa, Modadan Perakendeye

  • Gıda Ekonomisi ve Mutfak Bütçesi Yönetme

  • Gıda Sektöründe Kadın Girişimciler ve Kooperatifçilik

  • Bütüncül Sağlık ve Bağışıklık

  • Günlük Yaşamda Görgü Kuralları (Adab-ı Muaşeret)

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden 2004 yılında mezun olmuştur. 2019 yılında Anadolu Üniversitesi Aşçılık Bölümünde eğitimine başlamıştır. 2000 yılından itibaren medyanın birçok alanında çalışan Hülya Meral, gazeteci ve yemek yazarı olarak kariyerine devam etmektedir. 2006 yılından beri hem yazılı hem de video olarak dijital içerik üretmektedir. 20 yıldır Anadolu'yu ve dünyayı gezen Hülya Meral, 2012 yılında Londra’ya yerleşmiş ve Hürriyet Gazetesi'nin Pazar ekine Michelin yıldızı almış restoranların şefleriyle röportajlar, gazeteci Cüneyt Özdemir’in Dipnot Tablet dergisi için çeşitli haber ve röportajlar hazırlamıştır. 2014 yılında Türkiye’ye döndüğünde Londra’da ve Manchester'da edindiği medya ve gastronomi tecrübesini çocukluğundan beri sahip olduğum yetenekle birleştirmeye ve medyada branş değiştirmeye karar vermiştir. Böylece gastronomi alanında dijital içerik üretmeye ve çeşitli gıda markalarına danışmanlık vermeye başlamıştır. Gastronomi dergisinin editörlüğünü yürüterek TheWorld’s 50 Best Restaurants listesine giren Michelin yıldızı almış restoranların şefleriyle röportajlar yaptı. Gourmet & Styling dergisi için ünlü isimlerle ve yazarlarla gastronomi röportajları gerçekleştirdi. Halen Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde danışma kurulu üyesidir. Kurucusu olduğu Gastrohane: Gastronomi İletişim Ajansı’yla gazete, dergi, sosyal medya, dijital kanallara ve televizyonlara içerik üretmektedir. Pek çok markaya/mekâna/kuruma iletişim ve marketing çalışmalarında, şirketlerin online eventlerinde danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Ayrıca Avrupa Birliği projelerine kıdemli gastronomi uzmanı olarak destek vermektedir. İmmünolojist Dr. İlkay Keskinel ile birlikte yazdığı “Akıllı Bağışıklık” (2022) isimli kitabı yayımlanmıştır.