ateligo

Vaktini kaliteli geçir! İster eğlen, ister öğren!

Atölye

Dr. Hicran Tülüce ile Psikolojik Dayanıklılık

Duygusal sağlığımızı geliştirmek ve psikolojik dayanıklılığımızı artırmak için neler yapabiliriz?

Stres ve olumsuz duygular, hem beden hem de ruh sağlığımızı etkiliyor. Pozitif stres yönetimi ve olumlu duyguları harekete geçirmek ise psikolojik dayanıklılığımızı artırıyor. Bu atölyede basit ve uygulanabilir tekniklerle psikolojik dayanıklılığımızı artırmak üzerine çalışacağız.

Konu Başlıkları:

  • Bilinçaltımız ve İnançlarımız Bize Ne Anlatıyor?

  • Pozitif Psikorerapi Denge Modeli

  • Pozitif Stres Yönetimi Nedir?

  • Olumsuz Duyguları Yönetmek ve Olumlu Duyguları Artırmak için Pratik Öneriler

Kendini daha yakından tanımak, duygusal sağlığını geliştirmek ve pozitif psikolojiden faydalanmak isteyen herkes bu atölyeye katılabilir. Atölyede öğreneceğiniz pratik öneriler ve uygulanabilir teknikleri hayatınıza katarak duygusal sağlığınız ve psikolojik dayanıklılığınızda olan gelişimi mutlaka göreceksiniz! 

Dr. Hicran Tülüce

Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Psikoloji Bölümünde tamamlamıştır. Merkezi Almanya’da bulunan Wiesbaden Pozitif Psikoterapi Enstitüsü’nde, Pozitif Psikoterapi ve Pozitif Aile Terapisi master eğitimi, İngiltere’de Hipnoterapi, Duygusal Zekâ, NLP ve Yaşam Koçluğu eğitimlerini almıştır. Yüksek lisans ve doktora eğitimlerini Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamlamıştır. Doktora tezini insan doğası, etnik çatışma ve barışın psikolojik yönleri üzerine yapmıştır. Tez araştırmaları sırasında İngiltere St. Andrews Üniversitesi’nde, insan doğası, gruplar arası ilişkiler, çatışma ve uzlaşma konusunda 1 yıl süreyle akademik çalışmalarını sürdürmüştür. İnsan doğasındaki olumlu yönlere odaklanan bir yaklaşıma sahip olup eklektik terapi yaklaşımını kullanmaktadır. Bireysel psikoterapi, aile ve çift psikoterapilerine uzun bir süredir devam etmektedir. Kurumlara ve gruplara iletişim, stres yönetimi, duygusal zekâ ve kişiler arası ilişkilerde çatışma çözümü konularında eğitimler vermektedir. “İnsan Doğası ve Agresyon” (2017), “Kalpleri Ayarlama Enstitüsü” (2020) ve “Şeytan Terapiste Gittiğinde” (2021) isimli kitapları yayımlanmıştır. Duygularla ilgili psikolojik hikayeler yazmakta ve yeni kitabı üzerinde çalışmaktadır. Ayrıca sağlığın geliştirilmesi ve korunmasına yönelik olarak zihin-beden etkileşimi konularında bilimsel çalışmalarını sürdürmektedir.