ateligo

Vaktini kaliteli geçir! İster eğlen, ister öğren!

Konuşmacı Ajansı

Felsefenin Gücü ile Kaygıyı Yaratıcılığa Dönüştürmek

Kaygı ile yaratıcılık arasındaki güçlü ilişkiye, önemli düşünürlerin penceresinden bakmaya var mısınız?

Kaygıyı yaratıcılığa nasıl dönüştürebiliriz?

Kaygı duygusu, yaratıcı ve üretken olabilmemize nasıl hizmet eder?

Bu benzersiz atölye programına, Soren Kierkegaard'ın kaygı ile yaratıcılık arasında kurduğu güçlü bağı keşfederek başlıyoruz. Arkasından, varoluşçu psikolojinin önemli ismi Rollo May'in 'kaygıları cesarete dönüştürebilme' konusundaki sıra dışı önerilerini masaya yatırıyoruz.  Atölyenin devamında, Logoterapi'nin (anlam yoluyla terapi) kurucusu Viktor Frankl'dan, endişenin, yaratıcılığımıza nasıl hizmet edebileceğini öğreniyoruz.

Bu atölye ile, doğru ele alındığında, kaygı duygusunun, bizleri kendi yaratıcılık serüvenimize nasıl taşıyabildiğini keşfe çıkıyoruz.

Kimler Katılmalı:

  • Kaygılarını yaratıcılığa dönüştürmek isteyen bireyler,

  • Çok yönlü bakış açısının önemini bilen şirket yöneticileri,

  • İçerik üreticileri, eğitmenler, bireysel danışmanlık hizmeti sunan uzmanlar,

  • Felsefe dünyasından beslenmek isteyen psikologlar,

  • Psikoloji dünyasından beslenmek isteyen konuşmacılar, kurumsal danışmanlık hizmeti sunan profesyoneller

Rehber Düşünürler:

  • Viktor Frankl

  • Soren Kierkegaard

  • Rollo May

Fırat Devecioğlu

Kocaeli Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun olan Devecioğlu, Koç Üniversitesi LSI (Leading with Strategic Impact) programını tamamlamış, Londra’da (London Stafford House) yönetim bilimleri eğitimi almıştır. Ayrıca ICF (Uluslararası Koçluk Federasyonu) Aimco® Koçluk Programını tamamlamıştır. Profesyonel kariyerinde, Ernst&Young, Yıldız Holding ve Koç Holding'de yöneticilik yaptı. Kurum içi koçluk, eğitmenlik, yönetim atölyesi liderliği gibi ek yönetsel görevler aldı. Koç Holding’in gıda yatırımlarını yöneten şirketinde yönettiği başarılı projeler sonrası İnovasyon Ödülü kazandı. İstanbul’un önemli kültür-sanat alanı THINK House’un kurucusudur. Mona Kitap etiketiyle “Yüzleşme” (2018) ve “Schopenhauer Felsefesi'nin İyileştirici Gücü” (2021) kitapları yayımlanmıştır. Yazdığı ‘Lazarus’ ve ‘Mata Hari' adlı tiyatro oyunları, son iki sanat sezonunda T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destek programına seçildi. Sahnelenmeye devam eden felsefi tiyatro oyunları ile seyirciden tam not alan Devecioğlu, ’Mata Hari’nin yapımcısı ve yönetmeni, Afife Jale, Einstein Kumpanyası, Lazarus adlı oyunların ise yapımcısıdır. Engin Geçtan, JUNG, Bertrand Russell, Schopenhauer, Erich Fromm, Varoluşçu Filozoflar (Sartre, Nietzsche, Camus, V.Frankl, R.May) üzerine gerçekleştirdiği ve Türkiye’de bir ilk olan psikofelsefe atölye çalışmalarına devam etmektedir.